MERCK MANUAL MEDISCH HANDBOEK
Tips voor betere resultaten
ABCDEFGHI
JKLMNOPQR
STUVWXYZ

Bijlage

Onderwerp

Medische informatie beschikbaar stellen: Merck en de Merck Manuals

In 1899 publiceerde Amerikaanse geneesmiddelenfabrikant Merck & Co. de eerste oplage van een 192 pagina's tellende boekje met als titelMerck's Manual of the Materia Medica. Het was bedoeld als hulpmiddel voor artsen en apothekers, met als boodschap dat “het geheugen je in de steek kan laten.”The Merck Manual(zoals deze later genoemd werd) was compact, handzaam, compleet en goedkoop, en werd een favoriet onder zorgverleners en anderen die een medisch naslagwerk nodig hadden. Zelfs Albert Schweitzer had een exemplaar bij zich toen hij in 1913 naar Afrika ging, en Admiraal Byrd nam in 1929 een exemplaar mee naar de Zuidpool.

In de jaren '80 van de vorige eeuw was het boek het meest verkochte medische naslagwerk geworden, vertaald in meer dan 10 talen. Hoewel de naam van het moederbedrijf in de loop der tijd iets veranderd is, is de titel van het boek gelijk gebleven, officieel: The Merck Manual of Diagnosis and Therapy maar meestalThe Merck Manualof gewoon “The Merck” genoemd. Merck & Co., Inc heeft het boek altijd zonder winstoogmerk uitgegeven tegen een lage prijs zodat zoveel mogelijk mensen een eigen exemplaar kunnen aanschaffen en gebruiken.

In 1990 bracht de redactie van The Merck Manual ook The Merck Manual of Geriatrics uit. Dit nieuwe boek werd al snel het meest verkochte leerboek van de geriatrie, met specifieke en complete informatie over de zorg voor ouderen. The Merck Manual of Geriatrics nu in zijn derde editie, is in vijf talen uitgebracht. Dat Merck dit boek heeft gemaakt en blijft bijwerken illustreert haar inzet voor de vergrijzende wereldbevolking en de wens van dit bedrijf om wereldwijd de ouderenzorg te verbeteren.

In 1997 kwam The Merck Manual of Medical Information—Home Edition uit. In dit revolutionaire boek vertaalden de redacteuren de complexe medische informatie inThe Merck Manualnaar alledaagse taal, wat leidde tot een boek voor iedereen met interesse in de geneeskunde maar zonder medische opleiding. Het boek werd zeer enthousiast ontvangen en er zijn meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Met de publicatie van Second Home Edition in 2003 kreeg de inzet van Merck voor complete, toegankelijke medische informatie voor iedereen tegen een lage prijs een nieuw vervolg.

The Merck Manual of Health and Aging, uitgegeven in 2004, laat zien dat Merck zich nog altijd sterk maakt voor educatie en ouderenzorg; zij biedt informatie over het ouder worden en zorg voor ouderen aan in taal die iedereen kan begrijpen.

In de vorm van The Merck Index ondersteunt Merck ook het werk van apothekers en drogisten die informatie nodig hebben over chemische stoffen. De eerste uitgave was in 1889, zelfs nog voor The Merck Manual; het is het meest gebruikte naslagwerk in z'n soort.The Merck Veterinary Manual zag het licht in 1955. Het geeft informatie over de zorg voor en gezondheid van dieren en is een gezaghebbend naslagwerk op dat gebied.

Merck & Co., Inc. is een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Merck zet zich in voor het allerbeste in de geneeskunde en blijft daarom met trots alle Merck Manuals zonder winstoogmerk als service aan de samenleving aanbieden. Daarnaast zijn The Merck Manual, TheMerck Manual of Medical Information—Home Edition, TheMerck Manual of Geriatrics, and The Merck Veterinary Manual gratis beschikbaar op de website van Merck: WWW.MERCK.COM.

Laatste volledige inspectie/herziening februari 2003

Naar boven

Volgende: Voorwoord

Illustraties
Tabellen
Disclaimer